Történetünk

Mérő, vizsgáló és ellenőrző mérőeszközök, műszerek kalibrálása, szervizelése, illetve az általunk ismert, megbízhatónak tartott és együttműködő hazai és nemzetközi gyártó cégek magyarországi képviselete, termékeik értékesítése viszonteladói rendszerben.

HÁTTÉR

A Meolit Kft. 2006-ban alakult, de a laboratóriumunk 1994-óta működik. 2006-ban integrálódott a Meolit Kft.-be a megalakulást követően. A cég megalakulásától kezdve foglalkozik mérőeszköz kereskedelemmel. Laboratóriumunk 2007-ben szerezte meg először az akkreditált státuszt, mely azóta megszakítás nélkül fennmaradt és a státusszal lefedett terület folyamatosan növekedett a vevő igényekhez igazodva.

INFRASTRUKTÚRA

A hossz kalibrálás és bérmérés  egy 250 m2 alapterületű félig föld alatti klimatizált laborhelyiségben történik, rendkívül stabil hőmérséklet tartás mellett.
A hőmérséklet és fény jellegű mérőeszköz kalibrálás külön helyiségben elkülönítve került kialakításra.

KALIBRÁLÁSI KÉPESSÉG

Kalibrálólaboratóriumunk tömeg, hossz, hőmérséklet, nyomaték, nyomás, fényerősség, erő, építőipari mérőeszközök, villamos kis- és nagyfrekvenciás kalibrálási szolgáltatásokat nyújt.

JÁRTASSÁG

Laboratóriumunk évente mintegy 8.000 kalibrálást végez. Megbízhatóságunkat folyamatos jártasság és összehasonlító vizsgálatok végzésével garantáljuk megrendelőink részére.

ÜGYFÉLKÖR

Ügyfeleink jellemzően a célszektorok részben leírt ipari szegmensek gyártói és felhasználói. Ügyfeleink száma dinamikusan nő.

CÉLSZEKTOROK

Laboratóriumunk és kereskedelmi részlegünk az alábbi ipari szegmens résztvevőknek értékesít terméket és végez szolgáltatás:
Építőipar, repülőgép ipar, autóipar, biotechnológia, gyógyszeripar, egészségügyi szolgáltatók, tudományos szervezetek és intézmények, hatóságok, metrológiai szervezetek, vizsgáló laboratóriumok.

KÖZLEKEDÉS ÉS MOBILITÁS

Jelenleg négy kistehergépjárművel rendelkezünk. melyek gyakorlatilag folyamatosan úton vannak, így a mérőeszközök “oda-vissza szállító” szolgáltatásunknak köszönhetően gyorsan vissza tudnak jutni megrendelőink termelésébe. Szintén rugalmasan tudjuk kezelni a megrendelt termékek kiszállítását is. Amennyiben így sem tudjuk megoldani a mérőeszközök szállítását, a DHL futárszolgálat segítségével biztosítjuk a kis átfutási időket.