Szolgáltatások

Akik kalibrálási szolgáltatást keresnek, általában elvárják, hogy a kalibrálás a lehető leggyorsabban, legegyszerűbben és elérhető áron történjen. Ennek elősegítésére több olyan kiegészítő szolgáltatást vezettünk be, mellyel célunk az volt, hogy megrendelőinknek a lehető legkisebb energiát kelljen befektetnie mérőeszközeinek rendszeres kalibrálásával kapcsolatos ügyintézésébe.

3D mérőlaborunkban multiszenzoros tapintásos és érintésmentes technológiákkal végzünk bérmérést ügyfeleinknek. Az alkalmazott mérési módszereink kombinálják a CCD-t, a lézert, az innovatív optikát az elektro optikát és a képfeldolgozást valós idejű adaptív vezérléssel, fordított mérnöki alkalmazásokkal.

MEGMUNKÁLT ÉS PRÉSELT ALKATRÉSZEK, MUNKADARABOK ELLENŐRZÉSE
Lemezek ellenőrzése, erőátviteli alkatrészek ellenőrzése, autóalkatrészek ellenőrzése, repülőgép ipari alkatrészek ellenőrzése, turbina pengék ellenőrzése, Fogászati alkalmazások fejlesztése, implantátumok, protézisek modellezése gyártáselőkészítése és utóellenőrzés

CMM (KOORDINÁTA MÉRŐ GÉP)  BERENDEZÉSEK PROGRAMOZÁSA
Vállaljuk leendő ügyfeleink meglévő CMM berendezéseinek programozását akár a gyártásközi ellenőrzések elvégézésére, akár globális szinten, amikor teljeskörű driver/szoftver telepítést végzünk, legyen szó akár duális működésről (egy CMM gép vezérlése több operációs rendszerrel, több, más gyártó szoftverével egy PC-vel)

CMM (KOORDINÁTA MÉRŐ GÉP)  BERENDEZÉSEK KALIBRÁLÁSA
Akkreditált státusszal tudjuk vállalni CMM berendezések kalibrálását, szoftver frissítését, jusztírozását

GYÁRTÁS OPTIMALIZÁLÁS, MÉRÉS AUTOMATIZÁLÁS
CMM gépek telepítése a termelésbe, kiegészítők hozzárendelése, programozása, fejlesztése

MÉRŐESZKÖZ TERVEZÉS ÉS FEJLESZTÉS
Vállaljuk egyedi mérőeszközök tervezését 3D modellezéssel és gyártását

A maximális kényelem érdekében válassza a helyszíni kalibrálási szolgáltatásunkat. Ennek nagy előnye, hogy
– elkerülhető a mérőeszköz károsodása a szállítás során
– a kalibrálás a tényleges körülmények melletti mérőképességéről, tulajdonságairól kap információt a megrendelő.
– a mérőeszköz dupla oda-vissza szállítása hosszabb időre vonja ki az eszközt a szállítójárművet és a sofőrt az Ön laboratóriumának mindennapi munkavégzéséből.
– a kalibrálás során felmerülő kérdésekre azonnal választ kap mindkét fél

AZ ALÁBBI KALIBRÁLÁSOK ESETÉN LEHETSÉGES A HELYSZÍNI KALIBRÁLÁS:

 • hosszmérő eszközök kalibrálása (tolómérők, mikrométerek)
 • mérlegek kalibrálása (minden mérleg)
 • hőelemek kalibrálása (szárítószekrények, klímakamrák, fagyasztószekrények, izzítókemencék stb.)
 • erőbevezetés kalibrálása (törő, húzó, szakítógépek és bármely szilárdság meghatározására alkalmas mérőeszközök)

AMIT GARANTÁLUNK:
Tudjuk, hogy mennyire fontos a megfelelő, pontos, megbízható vizsgálóeszköz az Ön munkavégzéséhez, a minőségi munkavégzéshez és szolgáltatáshoz. Ha nem elégedett a kalibrálási szolgáltatással, vagy a kalibrálás eredményével, kérjük vegye fel a kapcsolatot technikusunkkal és újrakalibráljuk mérőeszközét.

HA HELYSZÍNI KALIBRÁLÁSI SZOLGÁLTATÁSUNKAT SZERETNÉ IGÉNYBE VENNI, AZ ALÁBBI LÉPÉSEKET KÖVESSE:

 1. Küldje el a kalibrálandó mérőeszközök listáját és azonosítóját. Amennyiben van a mérőeszköznek nyilvántartó lapja azt is küldje el részünkre, ha nincs ezt megteheti saját formanyomtatványunk kitöltésével is , melyet innen tölthet le:
 2. Egyeztessen időpontot kalibráló technikusunkkal a +36 30 267 1560 vagy a +36 88 560 670 telefonszámokon, vagy bármely elérhetőségünkön keresztül.
 3. Készüljön fel a kalibrálásra: Egyeztesse le velünk a kalibrálás várható időpontját és erről tájékoztassa a mérőeszköz felhasználóját.
 4. Küldje meg részünkre az Ön laboratóriumára vonatkozó munkavédelmi előírásokat és a kötelezően használandó egyéni védőeszkök listáját is küldje meg részünkre. Amennyiben munkavédelmi oktatásra van szükség az Ön laboratóriumának környezetébe való bejutásra, úgy arról is tájékoztasson minket.
 5. Biztosítsa a mérőeszköz biztonságos megközelíthetőségét és készítsen elő minden kalibrálandó eszközre vonatkozó meglévő dokumentumot, mellyel rendelkezik.
 6. Biztosítsa hogy a kalibrálás a mérőeszköz szokásos környezeti feltételei mellett történjenek. (hőmérséklet, zaj- és rezgésviszonyok, légáramlás, megvilágítás)

Ezt a szolgáltatást akkor ajánljuk, ha szeretné ha mérőeszközei mindig érvényes kalibrált állapotban legyenek és ennek szervezésével nem tud, vagy nem akar foglalkozni.

Kalibráló laboratóriumunk létrehozott egy biztonságos belső nyilvántartó rendszert, mely naprakészen nyilvántartja a kalibrálási évfordulókat és automatikussá teszi az újrakalibrálások leszervezését, elvégzését és dokumentálását. Így Önnek semmi más további teendője nincs, mint a mérőeszközt használni.

A nyilvántartást az Ön mérőeszközeivel bármikor rendelkezésére bocsátjuk, így felhasználhatja ISO vagy NAH követelmények kielégítésének igazolására is.

Az online adatbázishoz Ön bármikor hozzáférhet és letöltheti az épp érvényben lévő kalibrálási bizonyítványt, láthatja mérőeszközeinek nyilvántartását és a kalibrálási ütemtervet, melyet szintén fel tud használni rendszertanúsításokon. Így elérhetővé válik a papírmentes mérőeszköz kezelés az Ön cégénél.

Az adatbázis biztonságos, az Ön eszközeit csak Ön és kalibrálólaboratóriumunk technikusai láthatják!

Ezt a szolgáltatást akkor ajánljuk önnek, ha nem akar a kalibrálandó eszközök laboratóriumunkba szállításával, majd vissza szállításával vesződni.

Kalibráló laboratóriumunk négy mobil autót üzemeltet, melynek feladata a helyszíni kalibrálásokon túl a kalibrálandó mérőeszközök oda-vissza szállítása olyan Ügyfelek laboratóriumából, melyek nem akarnak ezzel foglalkozni.

Ezzel Önnek időt takarítunk meg, mert a mérőeszköz laboratóriumba szállítását a szabad kalibrálási kapacitásunkhoz időzítjük, így beérkezést követően azonnal kalibrálásra-, majd visszaszállításra kerül.

A szállítással Önnek nem kell járművet, kollégát kivennie a munkavégzésből.

Ha a szolgáltatás igénybevételéhez a mérőeszköz felügyeleti szolgáltatást is megrendeli, akkor ennek szervezésével és időzítésével sem kell foglalkoznia.

Az oda-vissza szállítási szolgáltatásunk igénybevételének díja olcsóbb, mintha Ön szállítaná be a mérőeszközt, majd érte jönne, mivel mi egyidőben több cég mérőeszközeit is felvesszük, így a szállítási költségek megoszlanak a megrendelők között.

Laboratóriumunk jól ismeri a mérőeszközök szállítására vonatkozó előírásokat és rendelkezik minden olyan kiegészítő rögzítővel mellyel az eszközök szállítása garantálja a sérülés mentességet.

A szállítás felelőssége és a mérőeszköz meghibásodásának, vagy tönkremenetelének szállítás közbeni kockázata nem az Ön vállát nyomja.

Gyorsított kalibrálási szolgáltatás

Mérőeszközök kalibrálása során nagyon fontos kérdés, hogy mennyi idő alatt végzünk és juttatjuk vissza a termelésbe a mérőeszközt.

Amennyiben Önnek nincs ideje sorban állni, és kivárni a szokásos 1-2 hetes kalibrálási intervallumot, mert a kalibrálandó eszközre égetően nagy szüksége van, vállaljuk a soron kívüli és az azonnali kalibrálást is.

Amennyiben a kalibrálási eljárás lehetővé teszi az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Kalibrálás 24 órán belül
 • Éjszakai kalibrálás (munkanap végén, vagy hétvégén behozza, vagy átvesszük, következő munkanap, vagy hétvégén átadjuk, vagy elvisszük Önnek)
 • Kalibrálás négy napon belül
 • Kalibrálás azonnal az Ön telephelyén